Nekretnine vs štednja

nekretnine blog

Kako se najbolje pripremiti za prodaju nekretnine! Registar posrednika br. 389 Šta je ugovor o posredovanju Svet nekretnina Nekretnine Fabrika Opšti uslovi poslovanja Nekretnine Fabrika doo Beograd
Kamate na štednju u evrima su niže za skoro 1,07% u odnosu na prošlogodišnje  kada je najveća kamata iznosila 2,6% na oročenu štednju od godinu dana. Investicija u nekretnine je u ovom trenutku isplativija za one koji planiraju da štede u inostranoj valuti. Ukoliko ste spremni na dodatan angažman računica je jednostavna. Ukoliko posedujete ušteđevinu od 50.000 evra koju nameravate da oročite u banci po trenutno najboljoj kamatnoj stopi od 1,53%  na period od godinu dana, ukupan prihod od kamate iznosi 765 evra, ali ukoliko isti taj iznos uložite u nekretninu koju pritom rentirate po minimalnoj ceni od 100,00 evra mesečno vaš prihod na godišnjem nivou će iznositi 1.200 evra.U ovu računicu treba uneti i troškove poreza, to je porez na prihode od nepokretnosti koji se plaća po stopi od 20% na prihode koje poreski obveznik ostvari izdavanjem u zakup ili podzakup nepokretnosti, pa je vaša neto dobit u ovom slučaju 960 evra.   
                     
Da biste taj iznos dobili ulaganjem u banku, kamatna stopa na oročenu štednju bi trebalo da je minimum 2,2% na godišnjem nivou. Ulaganje u nekretnine je ove godine i više nego isplativo, dok je prethodnih godina to ipak bila štednja u banci.

Kako bankari prognoziraju, kamatne stope na štednju u narednom  periodu neće rasti, naprotiv moguće je da kamate na oročenu štednju u evrima padnu i ispod 1%, pa će investicija u nekretnine biti isplativija i u narednom periodu.

Izvor: Kamatica

20.10.2015.
copyright by realestatefactory

BLOG teme

Kako se najbolje pripremiti za prodaju nekretnine! Nekretnine vs štednja Registar posrednika br. 389 Šta je ugovor o posredovanju Svet nekretnina Nekretnine Fabrika

Mreže


Prijatelji

Izrada sajtova