Nekretnine vs štednja

nekretnine blog

Kako se najbolje pripremiti za prodaju nekretnine! Registar posrednika br. 389 Nekretnine Fabrika Opšti uslovi poslovanja Nekretnine Fabrika doo Beograd
Kamate na štednju u evrima su niže za skoro 1,07% u odnosu na prošlogodišnje  kada je najveća kamata iznosila 2,6% na oročenu štednju od godinu dana. Investicija u nekretnine je u ovom trenutku isplativija za one koji planiraju da štede u inostranoj valuti. Ukoliko ste spremni na dodatan angažman računica je jednostavna. Ukoliko posedujete ušteđevinu od 50.000 evra koju nameravate da oročite u banci po trenutno najboljoj kamatnoj stopi od 1,53%  na period od godinu dana, ukupan prihod od kamate iznosi 765 evra, ali ukoliko isti taj iznos uložite u nekretninu koju pritom rentirate po minimalnoj ceni od 100,00 evra mesečno vaš prihod na godišnjem nivou će iznositi 1.200 evra.U ovu računicu treba uneti i troškove poreza, to je porez na prihode od nepokretnosti koji se plaća po stopi od 20% na prihode koje poreski obveznik ostvari izdavanjem u zakup ili podzakup nepokretnosti, pa je vaša neto dobit u ovom slučaju 960 evra.   
                     
Da biste taj iznos dobili ulaganjem u banku, kamatna stopa na oročenu štednju bi trebalo da je minimum 2,2% na godišnjem nivou. Ulaganje u nekretnine je ove godine i više nego isplativo, dok je prethodnih godina to ipak bila štednja u banci.

Kako bankari prognoziraju, kamatne stope na štednju u narednom  periodu neće rasti, naprotiv moguće je da kamate na oročenu štednju u evrima padnu i ispod 1%, pa će investicija u nekretnine biti isplativija i u narednom periodu.

Izvor: Kamatica

20.10.2015.
copyright by realestatefactory

BLOG teme

Kako se najbolje pripremiti za prodaju nekretnine! Nekretnine vs štednja Registar posrednika br. 389 Nekretnine Fabrika Opšti uslovi poslovanja Nekretnine Fabrika doo Beograd

Mreže


Prijatelji

Izrada sajtova