Web Fabrika i SEO

web fabrika

Web Fabrika u saradnji sa Ms Balkanom ima dugogodišnje iskustvo vezano za SEO optimizaciju ili drugim rečima, pozicioniranjem sajta na stranicama pretraživača...

Šta je bitno, šta da gledam?

Ovo je  jedan zanimljiv tekst baziran na optimizaciji sajta. Kod optimizacije glavna stvar je da obratite pažnju na title tag i h1 i količinu backlinkova. Šta to znači? Ako tako uradite robot pretraživača će shvatiti sledeće:

Na primer imate sajt i ne postojite još uvek na googlu. Prva stvar koju treba uraditi je da zamolite nekog ko ima optimizovan sajt sa page rankom preko 3. Za to vreme kreirate index stranicu tj početnu koja će sadržati elemente kao što su title i h1 u vrhu strane, a h4 u dnu strane, naravno tekst vezan za temu nemojte kopirati sa drugih optimizovanih sajtova i postavljate ga u centru web stranice.

Možemo reći da je sajt već optimizovan. Ne morate da radite sve žive meta tagove koje ste pročitali googlajući sajtove za tekstom SEO optimizacije. Google ima odličnu stranicu za to i video prezentaciju, doduše na engleskom, ali video govori uglavnom o onome što je potrebno za uspešnu optimizaciju. Meta description u poslednje vreme google preuzima kroz tekst koji ste osmislili i napisali, a ponekad i kada postavite description  robot ne uzme baš taj, nego Vama potpuno nerazumljiv.

Title tag: Za uspešnu optimizaciju sajta title tag pravite po rasporedu: Naslov stranice, potom ostalo, ime firme i dodatni naslovni tekst.

H1: Neophodan alat u optimizaciji sajta i upisujete samo naslov stranice.

H4: Ukucajte naslov plus svoje delatnosti odvojene zarezom.

Tekst: Kao najvažniji element za optimizaciju  tekst treba da bude što više unikatan i neprepoznatljiv u odnosu na konkurentne sajtove. Šta se dešava ako kopirate tekst sa drugog, starijeg sajta - Google daje penale a ne pozitivne stvari koje su preko potrebne ako je sajt novi i ako po prvi put radite optimizaciju.

Najveću grešku u optimizaciji možete napraviti čestim menjanjem title taga, tako da kada napravite jednu web stranicu, ako vam treba druga ključna reč, napravite još jednu sa unikatno napisanim tekstom.
copyright by realestatefactory

BLOG teme

Kako se najbolje pripremiti za prodaju nekretnine! Nekretnine vs štednja Registar posrednika br. 389 Šta je ugovor o posredovanju Svet nekretnina Nekretnine Fabrika

Mreže


Prijatelji

Izrada sajtova